Du er her Hjem / Fotokalender

Kan du lide fotografi ?

Mange steder i København bliver der vist fotografi. Nogle gange de mest usandsynlige steder og mange gange kun i kort tid. Og det kan være svært at få et overblik…

Det er et forsøg på at skabe et overblik uden, at det kan siges at listen er komplet. Listen dækker kun København med enkelte afstikkere og det som jeg synes kunne være interessant at se

Andre gode links er Vink København – Kunsten.nu – Det Nationale Fotomuseum  – KulturNaut

 

mar
22
fre
2019
ANTON CORBIJN 1-2-3-4 på Brandts Brandts
mar 22 – nov 17 heldags
ANTON CORBIJN 1-2-3-4 på Brandts @ Brandts | Odense | Danmark

“U2, Depeche Mode, David Bowie og Metallica er blot nogle af de mange kunstnere, der i de sidste 40 år er blevet foreviget af den hollandske stjernefotograf Anton Corbijn.
Hans rå og ærlige fotografiske udtryk har defineret en hel generation af musikere og givet Anton Corbijn intet mindre end kultstatus!”

Kilde: Brandts – https://brandts.dk/udstilling/anton-corbijn/

 

Udstillingen er ikke i København men Odense er ikke så langt væk. Og den er både din tid og pengene værd. Læs om den her:

Fotoudstilling går tæt på U2, Depeche Mode og R.E.M.: Når næstbedst er verdensklasse

Odense-fotograf: Corbijn-udstilling er rå og megafed

1-2-3-4 Anton Corbijn på Brandts

 

Tirsdag kl. 10-17
Onsdag kl. 10-21
Torsdag kl. 10-21 – Fri entré fra kl. 17-21
Fredag kl. 10-21
Lørdag & søndag kl. 10-17

Mandag lukket

______________________________________

læs min anmeldelse af udstillingen

jun
14
fre
2019
“Finding Beauty” af Keld Helmer-Petersen Den Sorte Diamant
jun 14 2019 – jan 11 2020 heldags

“Den bedste fotograf, du aldrig har hørt om’, skrev det britiske magasin Creative Review i 2007 om Keld Helmer-Petersen. Han var den første dansker, der for alvor arbejdede med kameraet som et kunstnerisk redskab til at skabe fotografier, der skulle beundres for deres æstetik; for de grafiske kvaliteter, linjer, former og farver. Han omsatte sine iagttagelser af den moderne verden til iøjnefaldende, nytænkende billeder.”

 

Kilde: Den Sorte Diamant – http://www.kb.dk/da/dia/udstillinger/Keld_Helmer-Petersen.html

 

 

 

jul
24
ons
2019
Omvisning i fotoudstillingen ‘Finding Beauty’ Den Sorte Diamant
jul 24 2019 kl. 5:00 pm – feb 20 2020 kl. 8:00 pm

“Kurator Inger Ellekilde Bonde fortæller om dansk kunstfotografis pioner, Keld Helmer-Petersen – den første dansker, der skabte fotografier, der skulle beundres for deres æstetik og grafiske kvaliteter

Få et særligt indblik i udstillingen Finding Beauty, når udstillingens kurator viser rundt blandt Keld Helmer Petersens værker. Hør mere om Keld Helmer Petersens arbejdsproces og fotografiske virke. ”

Kilde: Facebook – https://www.facebook.com/events/546544585877527/

 

Den Sorte Diamant – http://www.kb.dk/da/dia/udstillinger/Keld_Helmer-Petersen.html

 

 

 

aug
22
tors
2019
“GENERATION WEALTH” af LAUREN GREENFIELD LOUISIANA MUSEUM OF MODERN ART
aug 22 2019 – jan 26 2020 heldags

“Et visuelt granatchok: Lauren Greenfield har med ‘Generation Wealth’ skabt et enestående dokument over de seneste årtiers vilde forbrugsræs i en verden, der er stadig mere besat af drømmen om at se både godt og rig ud.”

Den amerikanske fotograf og dokumentarist Lauren Greenfield (f. 1966) er vokset op i den amerikanske, hvide middelklasse, der har været kendetegnet ved arbejdsomhed, uddannelse og en vis diskretion. Med den fotografiske serie Generation Wealth kaster hun et øjenåbnende blik på 25 års forbrugskultur, der i kunstnerens øjne har ændret middelklassens værdier til rå materialisme, celebrity-kultur og utilsløret narcissisme.”

Kilde: Louisiana – https://www.louisiana.dk/udstilling/generation-wealth

 

Lauren Greenfield
Generation Wealth
22.08. 2019 – 26.01. 2020 
Lauren Greenfield:
Xue Qiwen, 43 år, i sin lejlighed i Shanghai, som er indrettet med møbler fra yndlingsmærket Versace, 2005. I 1994 startede Xue en kabelvirksomhed, og hun har siden drevet yderligere fire selskaber. Hun er medlem af tre golfklubber, der hver især koster 100.000 dollars (ca. 650.000 kr.) at blive medlem af.
@Lauren Greenfield
Credit: This exhibition was produced and initiated by the Annenberg Space for Photography

 

 

 

Topbillede:

Lauren Greenfield

Generation Wealth

22.08. 2019 – 26.01. 2020

Lauren Greenfield:

Jackie og hendes venner med deres Versace-håndtasker til en privat åbning af en Versace-butik, Beverly Hills, Californien, 2007. Som dedikeret Versace-elsker købte Jackie ind af de månedlige forsendelser af nye varer, som modehuset sendte hjem til hende.

@Lauren Greenfield

Credit: This exhibition was produced and initiated by the Annenberg Space for Photography

 

20190922: Læs om mit besøg på Lousiana

okt
2
ons
2019
“Kalaallit Illuutaat” – Carsten Egevang Det Grøndlands Hus
okt 2 – nov 29 heldags
"Kalaallit Illuutaat" - Carsten Egevang @ Det Grøndlands Hus | København | Danmark

“Kalaallit Illuutaat – Det Grønlandske Hus i København har fornøjelsen af at invitere til åbningen af Carsten Egevangs fotoudstilling ”Piniarneq – menneske og natur”, som har fangst og fiskeri i Grønland som omdrejningspunkt.”

Kilde: Sumut.dk – https://www.sumut.dk/da/arrangementer/2019/invitation-til-fernisering-paa-piniarneq-menneske-og-natur/

Der afholdes ferniseing 2. oktober 2019 kl. 17:00 – 19:00

 

Mere om Carsten Egevang : https://www.carstenegevang.com

okt
3
tors
2019
”Mangfoldighed” Kunsthuset Annaborg
okt 3 – nov 5 heldags
”Mangfoldighed” @ Kunsthuset Annaborg | Hillerød | Danmark

“På udstillingen vises værker af Søren Rønholt, Jens Brinch, Nicole Gadiel, Robin Skjoldborg, Peder Brødsted Pedersen, Palle Smith-Petersen, Dus Stolar og Boe Yde Eriksen.

Endvidere udstiller elever fra fotoskolen Fatamorgana. Glaskunstner Betina Huber vil præsentere sine værker som supplement til de mangfoldige kunstfotos.”

Fernisering 5. oktober kl. 14-16.

 

Kilde: Hillerød Kunstforening – http://www.hillerodkunstforening.dk/kommende-udstillinger.html 

 

Torsdag kl.12-16

Fredag kl. 12-16

Lørdag kl. 12-16

Søn- og helligdage kl. 12-16.

okt
4
fre
2019
udstilling med billeder af Steffen Eriksen Leica Boutique
okt 4 – nov 4 heldags
udstilling med billeder af Steffen Eriksen @ Leica Boutique | København | Danmark

“En fotograf, et kamera, en optik, en rulle film, et sted, en time…

Igennem fire årtier har den danske fotograf Steffen Eriksen dedikeret sit liv til fotografiet, som han har udforsket og tilegnet sig som få.
Han mestrer alt fra storformatskameraer til moderne digitale formater og besidder en kompromisløs tilgang til sit håndværk, hvor kvalitet altid har været i højsædet.”

Fernisering den. 4. oktober kl. 16:00 – 17:30

Kilde: Facebook – https://www.facebook.com/events/1199813753538475/

Se mere til Steffen Eriksen her: http://www.steffeneriksen.com

okt
20
søn
2019
ALBIN BIBLOM – SWEDISH PHOTOGRAPHY AWARD 2019 BY SANDENG i Dunkers Kulturhus Dunkers kulturhus
okt 20 2019 – feb 19 2020 heldags
ALBIN BIBLOM – SWEDISH PHOTOGRAPHY AWARD 2019 BY SANDENG i Dunkers Kulturhus @ Dunkers kulturhus | Skåne län | Sverige

“Juryn är eniga om att Albin Biblom är en konstnär som världen behöver se. En konstnär som sätter fingret på olika slags problematik som behöver diskuteras. Och som visar var vi är på väg, genom att visa det förflutna. Fotografen och filmaren Albin Biblom verkar i en tradition av berättande konstnärer som arbetar med bilden som vittnesmål, såväl den fotografiska bilden som film. Utställningen väcker viktiga frågor kring människans komplexa relation till naturen, och om vårt behov att vilja dominera, bemästra och kontrollera vår omvärld.

Kilde: Dunkers Kulturhus – https://dunkerskulturhus.se/utstallningar/albin-biblom/

Dunkers Kulturhus har en del spændende aktiviteter i forbindelse med udstillingen så det kan anbefales at klikke på linket ovenfor.

 

 

Foto: Carl Hjelte / Dunkers Kulturhus

KICK OFF på Fata Morgana Fata Morgnas
okt 20 – dec 10 heldags

KICK OFF henvender sig både til dig, som er ny indenfor det fotografiske, eller allerede er i gang, men trænger til ny inspiration.

KICK OFF er et kursus, der over 8 uger giver dig mulighed for at udforske det fotografiske sprog under professionel vejledning af nogle af Danmarks bedste fotografer, og hvor jeg er tovholder og hovedlærer igennem hele forløbet.
KICK OFF kvalificerer dig til at søge om optagelse på Fatamorgana, et Masterclass forløb eller fortsætte ad den vej, som du allerede selv har defineret, mere målrettet og med fornyet energi.

KICK OFF er bygget op omkring et super simpelt koncept. Jeg stiller dig og resten af holdet den samme fotografiske opgave, som I løser, til vi ses ugen efter.
Er det for eksempel en reportage opgave, inviterer jeg en professionel reportagefotograf med til vores billedgennemgang. Vores gæst vil ud over at præsentere os for sit visuelle univers også deltage i efterkritikken og give feedback på dine billeder. Der vil være masser af fælles problemstillinger, og det at alle har arbejdet ud fra den samme opgaveformulering, men med hver deres tilgang, er en fantastisk kilde til læring.

Kilde: Fata – https://www.masterclass.fata.dk/kick-off

okt
25
fre
2019
Lars Schwander Portrætter National Historiskmuseum
okt 25 – dec 31 heldags

“Oplev et udvalg af den danske fotograf Lars Schwanders portrætter.

Lars Schwander har i mere end fire årtier fotograferet fremtrædende personligheder fra den danske og internationale kultur- og kunstscene. I museets fotogalleri kan man i efteråret 2019 stifte bekendtskab med et udvalg af hans portrætter fra billedkunstens, musikkens og litteraturens verden som for eksempel den islandske sanger og komponist Björk.”

Kilde: DNM.dk – https://dnm.dk/event/lars-schwander-portraetter/

Du kan læse og se meget mere til Lars Schwander her: http://www.larsschwander.com

 

Lars lavede i foråret  2019 et oplæg for Fotouniverset med titlen “KAN BILLEDER BLIVE FOR GODE? OG KAN DE GODE BLIVE FOR DÅRLIGE?” hvorfra nedenstående “Om” er fra:

 

Om Lars Schwander
Lars Schwander er fotograf, skribent, udstillingsarrangør mv. Han har været ansat ved Brandts, Det kongelige Bibliotek og Louisiana.
Han var grundlægger af Fotografisk Center og var der direktør i 15 år.

Lars Schwander står bag en lang række bøger, kataloger og artikler om fotografi. Således har han udgivet ”Viggo Rivad – mellem lys og skygge”, ”Margrethe II – portræt af en dronning”, ”Yoko Ono – Conceptual Photography”, Ung dansk Fotografi (i en tiårig årrække).

Endelig har Lars Schwander arrangeret mange udstillinger ind- og udland, senest ”Yoko Ono – Transmission” på Charlottenborg. 

 

______________________________________________
Set den 24. 10. 19 – kan varmt anbefales