Du er her Hjem » Fotokalender

Kan du lide fotografi ?

Mange steder i København bliver der vist fotografi. Nogle gange de mest usandsynlige steder og mange gange kun i kort tid. Og det kan være svært at få et overblik…

Det er et forsøg på at skabe et overblik uden, at det kan siges at listen er komplet. Listen kun dækker København med enkelte afstikkere.

Andre gode links er Vink København – Kunsten.nu – Fotografisk Center – Det Nationale Fotomuseum  – KulturNaut

 

mar
2
lør
2019
Årets Pressefoto 2018 Den Sorte Diamant
mar 2 – aug 17 heldags
Årets Pressefoto 2018 @ Den Sorte Diamant | Danmark

“Åbn øjnene – virkeligheden træder frem i udstillingen Årets Pressefoto 2018. Se de alsidige og mindeværdige øjeblikke fra sidste år fanget af landets bedste pressefotografer.”

Åbningstider:
Mandag-fredag 10-19
Lørdag 10-18

 

Kilde: Det Kongelige Bibliotek – http://www.kb.dk/da/dia/udstillinger/aarets_pressefoto2018.html

mar
22
fre
2019
ANTON CORBIJN 1-2-3-4 på Brandts Brandts
mar 22 – nov 17 heldags
ANTON CORBIJN 1-2-3-4 på Brandts @ Brandts | Odense | Danmark

“U2, Depeche Mode, David Bowie og Metallica er blot nogle af de mange kunstnere, der i de sidste 40 år er blevet foreviget af den hollandske stjernefotograf Anton Corbijn.
Hans rå og ærlige fotografiske udtryk har defineret en hel generation af musikere og givet Anton Corbijn intet mindre end kultstatus!”

Kilde: Brandts – https://brandts.dk/udstilling/anton-corbijn/

 

Udstillingen er ikke i København men Odense er ikke så langt væk. Og den er både din tid og pengene værd. Læs om den her:

Fotoudstilling går tæt på U2, Depeche Mode og R.E.M.: Når næstbedst er verdensklasse

Odense-fotograf: Corbijn-udstilling er rå og megafed

1-2-3-4 Anton Corbijn på Brandts

 

Tirsdag kl. 10-17
Onsdag kl. 10-21
Torsdag kl. 10-21 – Fri entré fra kl. 17-21
Fredag kl. 10-21
Lørdag & søndag kl. 10-17

Mandag lukket

 

maj
25
lør
2019
“Images on Mars” Kulturhuset Islands Brygge
maj 25 – aug 28 heldags

Hjemmeside Ole Christiansen – http://olechristiansen.dk

Hjemmeside Poul Vedel:

jun
4
tirs
2019
Tell Me About Home af Charlotte Lakits Det Franske Institut
jun 4 – sep 30 heldags
Tell Me About Home af Charlotte Lakits @ Det Franske Institut | København | Danmark

Jeg ankom til Nuuk en tirsdag. En kold vind blæste, mens jeg gik igennem de tomme gader ved middagstid. Opløste afstandene på en tåget sommerdag. Men jeg kunne se dem gennem tågen. Overalt. Bjergene. Havet. Som afgrænsninger. Naturen som en barriere, der ikke vil lade dig slippe væk. Grønlands arktiske klima og landskab gør det ganske enkelt umuligt at færdes i bil mellem byerne. Som den mest nordligt beliggende hovedstad på jordens største ø er Nuuk geografisk isoleret. Men som Grønlands vigtigste kulturelle, politiske og økonomiske centrum, som en arktisk metropol, er byen på mange andre måder tæt forbundet til resten af verden. Og byen vokser hele tiden. I 1978 var der 8.527 indbyggere, og i dag, 40 år senere, er Nuuks befolkning næsten på 18.000. Mange af indbyggerne kommer fra små byer og afsidesliggende områder og Nuuk er hjem for en tredjedel af den grønlandske befolkning. 80 % af dem, som bor der, er grønlandske. 14,5 % er danske. Da jeg ikke havde nogen anelse om hvem de resterende kunne være, begyndte jeg at undersøge det. Her er nogle historier, om de mennesker, jeg mødte. Nye og gamle indbyggere. Mennesker fra Grønland. Mennesker fra hele verden. Mennesker, som bor i Nuuk. Nuuks beboere.

Åbningstider i perioden:
Mandag – Torsdag, 9.00-17.00
Fredag, 9.00-16.00

Kilde: Copenhagen Photo festival – https://copenhagenphotofestival.com/begivenhed/tell-me-about-home/

jun
6
tors
2019
Self-Staged/Selv-iscenesat Teatermuseet i Hofteatret
jun 6 – sep 15 heldags
Self-Staged/Selv-iscenesat @ Teatermuseet i Hofteatret | København | Danmark

“Det iscenesatte portræt har en lang tradition i kunstens og teatrets verden. Samtidig har det iscenesatte selvportræt med den nye mobilteknologi vundet frem som mest udbredte form for portrætfoto. Self-Staged/Selv-iscenesat lader tradition møde tendens og sætter fokus på det fotografiske – iscenesatte – selvportræt. 33 af Danmarks allerbedste fotografer i Hofteatrets magiske og historiefyldte rum som svar på CPFs tema: Framing Identity, udstillinger hvor det enkelte menneske er i fokus (Individ, eksistens og identitet).”

Asger Carlsen Astrid Kruse Jensen Balder Olrik Ditte Haarløv Johnsen Gorm Valentin Henrik Brahe Henrik Bülow Henrik Saxgren Jacob Aue Sobol Jacob Holdt Jens Juul Joakim EskildsenJoakim Ladefoged Kirsten Justesen Kirsten Klein Krass ClementLise Johansson Lærke Posselt Marie Hald Miriam Dalsgaard Ole Christiansen Per Morten Abrahamsen Pernille Koldbech Fich Sofie Mathiassen Susanne Wellm Søren Rønholt Søren Solkær Torben Eskerod Tine Harden Tune Andersen Keld Helmer-Petersen Tove Kurtzweil Lina Hashim

 

Kilde: Copenhagen Photo Festival – https://copenhagenphotofestival.com/begivenhed/self-staged/

 

Se anmeldelsen i Politikken, 16. juni 2019: https://politiken.dk/kultur/art7248823/Landets-bedste-fotografer-fik-en-simpel-opgave-Tag-en-selfie

jun
14
fre
2019
“Finding Beauty” af Keld Helmer-Petersen Den Sorte Diamant
jun 14 2019 – jan 11 2020 heldags

“Den bedste fotograf, du aldrig har hørt om’, skrev det britiske magasin Creative Review i 2007 om Keld Helmer-Petersen. Han var den første dansker, der for alvor arbejdede med kameraet som et kunstnerisk redskab til at skabe fotografier, der skulle beundres for deres æstetik; for de grafiske kvaliteter, linjer, former og farver. Han omsatte sine iagttagelser af den moderne verden til iøjnefaldende, nytænkende billeder.”

 

Kilde: Den Sorte Diamant – http://www.kb.dk/da/dia/udstillinger/Keld_Helmer-Petersen.html

 

 

 

jul
5
fre
2019
“Incoming” af Richard Mosse Gl Strand
jul 5 – okt 15 heldags

Den anerkendte irske billedkunstner bevæger sig i krydsfeltet mellem kunst og dokumentation. Ved hjælp af et termisk billedkamera udviklet til militærbrug gengiver han rejse- og levevilkår for verdens flygtninge og migranter

Kilde: Gl. Strand – http://www.glstrand.dk/udstillinger/kommende/richard-mosse.aspx

Richard Mosse, Incoming, 2014-2017. © Richard Mosse. Courtesy of the artist, Carlier I Gebauer, Berlin and Jack Shainman Gallery, New York
Richard Mosse, Incoming, 2014-2017. © Richard Mosse. Courtesy of the artist, Carlier I Gebauer, Berlin and Jack Shainman Gallery, New York

 

Se presse meddelelsen her

 

Richard Mosse har tidligere udstillet “The Enclave” på Louisiana i 2015. Det var billeder lavet med Kodak Aerochrome-film, som blev brugt af det amerikanske militær fra de tidlige 1940’ere til at afsløre camouflage

RICHARD MOSSE from Paris Photo on Vimeo.

 

Topbillede: Richard Mosse, Incoming, 2014-2017. © Richard Mosse. Courtesy of the artist, Carlier I Gebauer, Berlin and Jack Shainman Gallery, New York
aug
4
søn
2019
Sommerkursus: Foto ved Maria Fonfara Grundtvigs
aug 4 – aug 10 heldags

“Vi arbejder med portrætter, hvor vi prøver at komme ind under overfladen, så det personlige udtryk kommer frem i fotografiet. Vi arbejder hovedsageligt med naturligt lys og så enkelt udstyr som muligt, så vi kan bruge vores fokus på det nære og naturlige.

Undervisningen bliver delt mellem praktiske opgaver og teoretisk undervisning. Vi vil starte med en teknisk gennemgang af kameraet, så vi får en forståelse for hvad teknik og lysmåling giver af muligheder, for at få det fotografiske udtryk, vi ønsker.”

Kilde: Grundtvigs Højskole – https://grundtvigs.dk/sommerkursus/maria-fonfara-foto/

For priser se: https://grundtvigs.dk/sommerkurser/priser/

Læs os se mere til Maria Fonfara

aug
5
man
2019
Workshop “Det personlige portræt” med Natascha Rydvald FORWILDHORSES
aug 5 – aug 9 heldags
Workshop "Det personlige portræt" med Natascha Rydvald @ FORWILDHORSES | København | Danmark

“DET PERSONLIGE PORTRÆT er en intens workshop, hvor du igennem hands-on metoder vil komme dybere ned og blive bedre til at se og forstå dit eget fotografiske sprog og dine valg. Du vil lære at se efter lyset omkring dig, udnytte de oplagte muligheder lys giver dig og derved skabe bevidste stemninger og historier i dine fotografier. ”

Kilde: rydvald.com

Vær opmærksom på de to tidsforløb du kan vælge:

40 timer fordelt på enten:

  • to weekender: fredag 16-20, lørdag 8-17, søndag 8-17

  • en uge mandag til fredag 8-16

 

Du kan se Natascha Thiara Rydvald´s arbejde på hendes hjemmeside eller på Instagram

aug
22
tors
2019
“GENERATION WEALTH” af LAUREN GREENFIELD LOUISIANA MUSEUM OF MODERN ART
aug 22 2019 – jan 26 2020 heldags

“Et visuelt granatchok: Lauren Greenfield har med ‘Generation Wealth’ skabt et enestående dokument over de seneste årtiers vilde forbrugsræs i en verden, der er stadig mere besat af drømmen om at se både godt og rig ud.”

Den amerikanske fotograf og dokumentarist Lauren Greenfield (f. 1966) er vokset op i den amerikanske, hvide middelklasse, der har været kendetegnet ved arbejdsomhed, uddannelse og en vis diskretion. Med den fotografiske serie Generation Wealth kaster hun et øjenåbnende blik på 25 års forbrugskultur, der i kunstnerens øjne har ændret middelklassens værdier til rå materialisme, celebrity-kultur og utilsløret narcissisme.”

Kilde: Louisiana – https://www.louisiana.dk/udstilling/generation-wealth

 

Lauren Greenfield
Generation Wealth
22.08. 2019 – 26.01. 2020 
Lauren Greenfield:
Xue Qiwen, 43 år, i sin lejlighed i Shanghai, som er indrettet med møbler fra yndlingsmærket Versace, 2005. I 1994 startede Xue en kabelvirksomhed, og hun har siden drevet yderligere fire selskaber. Hun er medlem af tre golfklubber, der hver især koster 100.000 dollars (ca. 650.000 kr.) at blive medlem af.
@Lauren Greenfield
Credit: This exhibition was produced and initiated by the Annenberg Space for Photography

 

 

 

Topbillede:

Lauren Greenfield

Generation Wealth

22.08. 2019 – 26.01. 2020

Lauren Greenfield:

Jackie og hendes venner med deres Versace-håndtasker til en privat åbning af en Versace-butik, Beverly Hills, Californien, 2007. Som dedikeret Versace-elsker købte Jackie ind af de månedlige forsendelser af nye varer, som modehuset sendte hjem til hende.

@Lauren Greenfield

Credit: This exhibition was produced and initiated by the Annenberg Space for Photography