Du er her Hjem / blog / Frau Wessmann II

Frau Wessmann II

Frau Wessmann II er (var) en Albin Accent 26 fra 1977

Vi købte den i 2008 fra en tidligere kollega, hvilket var et tilfælde, hvorefter “Cecilie” skiftede navn til “Frau Wessmann II”.

Vi solgte Frau Wessmann II gennem Køge Boat Center i Køge Marina i foråret 2015, hvilke både var et lykkeligt og vemodigt farvel

Det blev til enkelte længere ture (fx jomfrurejsen og turen til Rødvig), samt en MASSE arbejde fx med klargøring og sandblæsning men også gode kortere ture i Køge Bugt.

Accent tillverkades mellan 1976 och 1980 i runt 700 exemplar. Tillverkades av Shipman som senare gick samman med Albin Marin.

Accent är ritad utifrån IOR- reglerna.

Inredning: Accent har en okonventionell lösning med pentry längs större delen av styrbordssidan och en L-soffa på babordssidan. För om pentryt finns en sittplats. Akterut finns två stickkojer, en på varje sida. För om salongen finns toalett till styrbord som är avskild mot salongen med dörr. Till babord finns garderob. För om toalett och garderob finns förpik med två kojplatser. Motorn är placerad under förpiken.

Accent 26 er altså en svensk båd designet af Peter Norlin som har en del båd designs på samvittigheden.

At have en båd, en sejlbåd, havde igennem flere år været et stor ønske for mig. At være på vandet og nyde den ro der er betyder meget for mig.

Der er ikke nogen hemmelighed at min hustru ikke bryder sig om at sejle. Også derfor er det stort at hun har ladet min drøm gå i opfyldelse. Det er heller ingen hemmelighed at det ikke er gratis at have båd….

Frau Wessmann II havde sejlnummer DEN 211, certifikat nummer 33324 og følgende mål:

TA 764,0
TANS 764,0
TAUD 852,3
TANSUD 852,3
LYS 1,0

Tegning af Albin Accent 26

GemGem

Skriv et svar

Du er her Hjem / blog / Frau Wessmann II

Frau Wessmann II

Her er det så på sin plads at forklarer og fortælle lidt om “Frau Wessmann II”.

“Frau Wessmann II” er en Albin Accent 26 sejlbåd fra 1977 og repræsenterer en drøm i mange år om egen sejlbåd. Siden jeg var barn har jeg altid ønsket at sejle og en dag have egen båd. Og det er så lykkedes med udgangen af 2007. Og nu venter vi så på foråret…..

Båden er købt af Tom som viste sig at være en tidligere kollega – en lille verden !

Og så er der selve navnet. Vi kan starte med “II”. Dette er den første sejlbåd men altå efterfølgeren til “Frau Wessmann”, som var en herlig lille 15 fods styrepult jolle med en 20HK  Evinrude påhængsmotor. Den var vi altså glade for ! Supersjov var det og supernemt at bruge når vi var på Møenbroens Camping hos Tina og Marcel (+ Anton). Men intet varer jo som bekendt evigt – nogen skulle jo åbenbart ændre på det hele 🙂

Den båd sejler nu rundt i den fynske farvand med Kent som kaptajn.

Og hvorfor nu lige “Frau Wessmann” ? For det første er en båd jo en “hende” og så kom navnet som en spøg, der er noget svær at forklare men jeg mener at kunne huske at jeg bør takke Marcel for en hel del inspiration eller måske ovenikøbet det hele.

Skriv et svar