Du er her Hjem » Min mormor

Min mormor

Min forlængst afdøde mormor var en personlighed – en diva, en skuespiller og hun præsenterede sig altid i telefonen som “Grevinden af Hellerup”

Min mormor og morfar boede i Hellerup – på Standparksvej, hvor der fra køkkenet og soveværelset var udsigt til Hellerup Havn, til HIK´s tennisbaner og Øresund.

Når jeg har fortalt det er der mange, som tror de var rige – min mormor var invalidepensionist og min morfar var kommunaltansat på vandværket….

Men som Hyancinth Bucket var der altid stil over det. Når jeg skulle have nyt tøj fra Daells Varehus i Nørregade havde min mormor altid en pose med fra Illums, hvor tøjet blev puttet i. Hun ville ikke ses med en pose fra Daells !

Ikke at min mormor var snobbet eller arrogant. Hun var sig meget bevidst om hvor hun boede og hvordan Hellerup fruer kunne være. Det var ikke så meget “fint skal det være”, det var mere “festligt skal det være”.

Mine bedsteforældre er døde for mere end tredive år siden men jeg husker dem begge. Divaen og den stille Poul Pedersen – det var min mormor, der havde de store armbevægelser.

“Skal du gå nedenom og hjem så gør det med stil”

Hun sagde fx at det var når jeg havde mindst og følte mig på bunden at så skulle jeg ranke ryggen, køre i taxa og slår ud med armen.

Min morfar var modsat. En stille mand, som sikkert ikke har haft det nemt…:-)

Bedsteforældre har en vigtig rolle: de skal hygge om deres børnebørn, være stødpuden når forældrene bliver for dumme og nyde børnebørnene som de måske ikke fik nydt deres egne børn

Skriv et svar