kunsten at tage ros ind er jeg ved at lære

Ligeså længe jeg kan huske har jeg har svært ved at håndtere ros – ris gik det meget nemmere med….

Helt præcis hvorfor jeg altid har haft svært med at modtage ros jeg ikke men måske skyldes at selvtilliden aldrig har været i top ? Når selvtilliden er ikke er der er rosen svær at tro på: “ahh, det siger de kun af høflighed” eller “hvad vil han/hun mon opnår?”

Det sidste: at motivfortolke på rosen er jo helt håbløs ! Generelt er min erfaring at man skal passe på med at motivfortolke

Måske ligger der også noget kulturelt i det ? Det er mit indtryk at fx amerikanerne er langt bedre til at give ros hvor vi i Danmark er lidt mere karrige med det og ofte pakker rosen ind i ironi så det ikke står tindrende klart om man fik ros eller en spand lort i hovedet. Det kaldes vist også humor…

Men det kan jo også læres. Se bare på Ole Henriksen – han deler perler ud. For det er det ros er: perler, som du skal gemme og som rigtige perler bære ofte og tæt på huden

Jeg tror nu heller ikke, at jeg er den eneste hvor risen går direkte i mellemgulvet og rosen forsvinder hurtigere end dug for solen. Men jeg har arbejdet på at tro på rosen og jeg er idag langt bedre til bare at sige “tak” og lade den opvarme mit kolde hjerte for en stund.

For det ligger også dybt plantet i mig at jeg skal videre, gøre det bedre og jeg nærmest frygter at det skal dræbe mig: “hvor der ikke er udvikling er der afvikling” – (lige her får du et eksempel på at man skal passe på med management sprog og jeg er heller ikke en virksomhed).

Jeg har altid haft nemt med en række ting. Ting som ligger naturligt for mig og som jeg ikke har behøvet at lære eller øve mig på . Og derfor tillægger jeg dem måske heller ikke stor værdi ? Så når jeg bliver rost for nogle af de ting fejer jeg det nærmest af bordet instinktiv for et eller andet sted har jeg lært at man skal arbejde for tingene. Lidt “ora et labora“.

Når jeg siger “nemt ved” er det måske det man kalder “talent for” ? 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *