med til godt udstyr til sportsfotografi hører også god redigering

Muligt du er fan af lige ud af kameraet med skal du lave godt sportfotografi kommer du ikke uden om godt software og redigering

Jeg tror ikke, at jeg kan komme i tanke om noget fotografi, som ikke skal en tur igennem noget software og redigereres lidt. Jeg er faktisk sikker på, at al fotografi skal en tur igennem noget redigering software. Men der er stor forskel på, hvor meget det skal skal redigeres.

Det med redigering er en smagssag – for nogle en religion – men for mig skal der redigerer så meget som der skal til. Hvilket jo er meget diffust…:-) Nogle elsker et redigere billeder i detaljer, andre ikke og nogen slet ikke. Jeg hører nok til i midtergruppe men bekender mig til tanken om at gøre det så færdig i kameraet som muligt.

Med sportsfotografi skal du kunne håndterede støj

Jeg har været inde på tidligere at det meget sport på disse breddegrader foregår indendørs og når du skal have hurtige lukkertider må du finder dig i høj ISO og dermed støj.

Lev med det – og så alligevel ikke. Jeg tror de fleste fotoredigerings programmer har støjreduktion indbygget. Men det indbyggede er ofte ikke det bedst ! Fx er den støjreduktion som findes i Lightroom aldeles rædselsfuld. Jeg synes du skal se i retning af fx DXO Pureraw eller Topaz DeNoise AI – jeg synes de begge gør det godt men har forskelligt workflow.

Sportsfotografi må gerne være skarpt

Alle foto behøver bestemt ikke at være skarpe. “Skarphed er overvuderet” er et kendt udtryk og der er skrevet bøger om det og sikkert er det, at nogle af de billeder jeg synes godt om ikke er skarpe.

Med det på plads synes jeg, at sportsfotografi gerne må være skarpe. Det findes en masse teori om skarpe billeder og en masse metoder og listen over videoer på Youtube om emnet er meget, meget lang.

Her et par eksempler på, hvordan det før billeder bedre når det til tilføjet skarphed:

Jeg har Nik Software men har haft gang i prøverersioner af DXO Pureraw og Topaz Labs. Jeg har valgt at forstætte med Topaz Labs da det giver mig et workflow, som passer mig bedre. ‘

Det er en virkelig god ide at test de gratis prøveversioner ! Dels giver de lidt forskellig resultat med vigtig er også at du kan arbejde med det. Altså at det workflow du har med det nye værktøj virker for dig.

Skriv en kommentar