Workshop med Sony Nordic var virkelig god !

Jeg har deltaget i en del workshops og ikke alle var tiden eller pengene værd. Denne fra Sony Nordic var.

At deltage i workshops kan være en virkelig god ting. Men kan også være spild af tid og penge. Jeg skelne overordnet mellem to typer: den som er organiseret af et mærke/importør (fx Sony, Nikon) og dem som er lavet af en fotograf med en særlig indsigt. Når jeg skelner er det fordi deres udgangspunkt for at afholde en workshop er forskellig. Og begge typer kan være god eller dårlig.

Jeg havde næsten lovet mig selv ikke at deltage i workshops mere. Ofte er jeg blevet skuffet og udbyttet har været ringe og så er jeg måske bare svær at gøre tilfreds og jeg synes ofte det bliver det samme. Men Sony Nordic havde strikket en workshop om sportsfotografi sammen som lød interessant for mig. I de sidste par år har sportfotografi haft min interesse og særligt tennis. Det kan kastet en bog af sig – ÉGALITÉ 

Sportsotografi er måske en niche og det er ikke ofte der kommer workshops med det emne. Eller det er der måske, men jeg ser dem ikke nok fordi jeg ikke er særlig vild med at deltage i workshops mere 🙂 Hvad der præcis fik mig til at melde mig til her ved jeg ikke men den mulighed kom på det rigtige tidpunkt for mig.

Ambassadører

Alle kamerafabrikanter har nogle ambassadører for deres udstyr. De skal vise hvad grejet kan og det er uden tvivl dygtige fotografer, der kan deres ting. Noget synes jeg måske bedre om end andet, men at det er dygtige folk, kan der ikke stilles spørgsmålstegn ved. Fra Danmark er det vist Sandra Åberg og Morten Rygaard. To meget forskellige fotografer med det er helt sikkert også planen.

Hvordan og hvorledes det foregår ved jeg ikke men jeg forstod på en ambassadør for nogle år siden, at de ikke som sådan modtog de store beløb men at de fik adgang til en meget udvidet support og blev promoveret. De skulle så også være til rådighed i et eller andet omfang for forskellige arrangementer som fx workshop. Og det er jo dejligt for det giver mulighed for at møde og lære af de bedste.

Og her havde man taget fat i Mine Kasapoğlu , som gjorde det godt ! Hun er god, meget levende og inspirerende.

Jeg håber en dag man tager fat i Bob Martin – den mand er nærmest legende ! Hans bog “1/1000th” er fantastisk. Selvom der er en risko ved at se på andre fotografi kan det godt anbefales 🙂

Hvad tog jeg med hjem ?

For nogle handler det om at komme hjemme med nogle billeder af en model eller hvad workshoppen nu omhandlede. Det handler det ikke om for mig. Jeg vil gerne have læring og inspiration med hjem.

Med risiko for at lyde som sur gammel mand så….der stod i indbydelsen, at Sony ville stille udstyr til rådighed (og det gjorde de ! – en slikbutik, et slaraffenland, et fotoparadis af grej ) og alligevel var der en, som havde taget sin Canon med så han kunne tage billeder at de spillere fra Brøndbys kvindehold, som stillede op. Det er måske ikke forbudt men jeg synes det er dårlig stil. Dårlig stil er det også ,at stå på nakken af hinanden når der skal tage billeder af en model. Her var det nemt at gøre. for der var ikke flash men kontinuerligt lys fra NanLite så ingen flashudløser. Vent til det bliver din tur ! Så dårlig stil og en af grundene til at jeg sjældent deltager i det. Derfor skød jeg bare seks billeder idendørs af de to spillere (3 af hver).

Det var en virkelig god mulighed for at prøve noget grej. Der var tid til det, der var hjælp at få og der var arrangeret noget at teste på. Du kan godt låne grej hos fx Goecker men hvad skal du teste på (vigtigt at have gjort sig klart inden test og evt. køb!) og du kan ikke lige skifte objektiv eller kamera og lave en sammeligning. Men det kunne du her.

Det er rart at høre fra en top professionel at hun på en dag tager ca 10.000 billeder, skære det ned til ca. 600, bruger ca. 150 og er virkelig glad for ca 10. Det er faktisk en lettelse at høre !

Dette er hvad jeg tog med hjem:

Den nye A9III er exceptionel ! – det er for langt at skrive om her og der findes bunker af anmeldelser og videoer på nettet. Sæt i gang 🙂

FE 200-600 mm F5.6-6.3 G OSS er ikke så dårlig – faktisk bedre end jeg havde troet

50mm f/1,2 er vanvittig ! – og her komme stabilisering og øje tracking helt til sin ret ! Jeg har tidligere haft en manuel f/1.2 – mere held end forstand for at ramme fokus.

A6700 som “hyggekamera” er en mulighed.

Jeg er ikke sikker på at A7IV er en tydelig og markant forbedring fra mit A7RIII. Hverken fokusmæssigt eller ISO mæssigt. Jo, der er fremgang i fokus men markant ? Men jeg skal også tænke hele systemet – kamera og objektiv. A7IV med en 70-200 GM f/2.8 virker godt har jeg tidligere set. Så måske den manglende markante forbedring skyldtes objektivet 200-600mm ?Min A7RIII blev købt på et tidpunkt hvor portræt og landskabfotografi havde min interesse. Men nu er det mere sport (tennis) og måske skal jeg have nogle flere FPS ? Hmm.

Vigtigst af det hele var inspirationen. Der er ingen hemmelighed at jeg ikke har fotograferet meget det sidste år. Lysten har været væk men her kom den tilbage.

Udover inspirationen var der nogle gode pointer, som jeg skal huske på: fx vælg kristisk og med omhu.

Skriv en kommentar