Dansk TENNIS – i sort/hvid

I 2023 fik jeg udgivet ÉGALITÉ med mere end 170 billeder af dansk tennis – men nu er det tid til sort/hvid

Livet er i farver men sort/hvid har en tiltrækningskraft. Måske det er fraværet af farver, der gør billederne mere enkle og fremstår stærkere ?  Jeg ved det ikke. Men jeg er vild med s/h og har altid været det.

Jeg har været i arkivet og fundet mest nye billeder i forhold til dem, som er i Égalité og enkelte gengangere. I det seneste år har jeg ikke fotograferet så indrømmet, at der er tale om billeder,  der har optaget plads på min harddisk i et stykke tid. Men det gør nu ikke noget for mig.

Nogle er lavet meget kontrastrige. Andre lidt blødere og nogle med en toning. Hvad der klædte det enkelte billede bedst. Og de er konverteret med lidt forskellige metoder, igen alt efter hvad jeg synes passede bedst på dagen 🙂 Skulle jeg laver dem igen om en måned ville de måske bliver anderledes for de afspejler også mit humør og inspiration på dagen. Der er altså ikke tale om et preset, der er lagt på alle billleder (ville være det nemmeste) og det vil måske irritere nogle at de ikke er ens i udtrykket. Men det lever jeg fint med.

Perfektion?

Målet er ikke teknisk perfektion. Næsten tværimod. “Det perfekte ligger i det uperfekte” som en sagde for længe siden. Teknisk perfektion er ikke interessant. Udtryk er. Næsten tværimod. 
Jeg tilstræber at skabe et udtryk. Nogle er uskarpe. Alle med støj fra sensoren. Og med korn.

Og derfor egner de sig ikke særlig godt til en avis eller magasin som dokumentation for at tenniskampen fandt sted. “Møller vinder i tre sæt over Jensen”. Det er fint og tag ikke fejl: jeg har stor respekt for de mange dygtige sportsfotografer der er. Jeg vil ikke kalde mig “sportfotograf”, for den titel er jeg ikke sikke på, at jeg fortjener.

Hokusai, den store japanske kunstner som skabte værket “Under the Wave off Kanagawa” aka “The Great Wave” (jo, du kender det !) kaldte sig i sine sidste år for “Old man crazy to paint”.

Måske jeg kan kalde mig “Moden mand glad for tennis og fotografi” ?

Nysgerrig på at se mere ? Så finder du bladre pdfér med alle billeder lige her

Skriv en kommentar