Jeg savner havnemiljøet mere end jeg savner stævnerne og konkurrencen

Min egen båd er forlængst solgt og der er noget jeg ikke savner men jeg savner havnemiljøet…

Fra midten af ´90erne til slutningen af årtiet sejlede jeg en del. Det er en lang historie men efter en duelighedskursus i Humlebæk Havn (hvor jeg boede på det tidspunkt) kom jeg i kontakt med en ivrig skipper med båd i Rungsted Havn. Så der var sejlands hver tirsdag og vi deltog i forskellige stævner som Sonofon Cup og Sjælland Rundt. Sjælland Rundt har jeg kun sejlet een gang og gør det aldrig mere ! –  trods vi vandt vores løb med en marginal på 1m 25 sekunder efter 60 timers sejlads !

Sjælland Rund 1998 / Løb 19 resultat

Det var en stor oplevelser som jeg nok aldrig glemmer. Fx fornemmelsen af at jorden gyngede i flere dage efter…

Jeg gik en del op i det og var i 1998 i Skovhoved Havn til Cottonfield Cup (Matchrace stævne) og har derfra stadig en sweatshirt. Den eneste sweatshirt jeg ejer..jeg har i hele mit liv haft bare tre sweatshirts. Ikke at jeg har noget imod sweatshirts men det har bare aldrig været min “ting”.

Egen båd og legender

Siden fik jeg egen båd – en 26 fod Albin Accent med det velklingende navn “Frau Wessmann II”. Da jeg ofte sejlede alene blev det lagt på hylden da jeg fik konstateret sclerose og båden blev solgt.

Men jeg har fulgt lidt med sådan on and off i sejlsport siden og husker fx den fantastiske, episke sejlads ved OL i 2008, hvor Danmark med Jonas Warrer og Martin Kirketerp vandt guld i 49eren trods knækket mast.

Det var episke og jeg så sejladsens live og var oppe klokken øv om morgenen for at se det. Det foregik i Kina med en stor tidsforskel.

Sidenhen har jeg haft fornøjelse af at spise frokost med Jesper Bank (en legende!) til et IBM arrangement og følger stadig lidt med og glæde mig vildt over Anne-Marie Rindom, som vandt guld i Laser Radial ved OL i Tokyo (som jeg fulgte på TV)

Mine bedsteforældre boede i en lejlighed i Hellerup med udsigt til Hellerup Havn fra soveværelset og jeg har gået tur i deres gravhund på havnen mange gange (og nydt HIK´s tennisanlæg, som måske var Danmarks smukkeste inden det brændte ned). Tæt ved havnen boede Paul Elvstrøm (total legendarisk x 2 !) og huset blev udpegede og der blev fortalt. Ingen under at jeg drømte om at blive styrmand en overgang…

Ny har jeg ikke båd med men har leget med tanken om at anskaffer mig båd igen – ikke for at sejle i den men bare have den liggende i en havn, hvor jeg så kan tage hen og nyde miljøet på en havn. Som en slags flydende kolonihavehus. Men det der med vedligholdelse skal man tænke over. Selvom båden ikke komme ud at sejle skal der stadig vedligeholdes på den. Sol og saltvand er hård kost !

Jeg leger lidt videre…

Skriv en kommentar