at være forandringsparat er in men jeg er lidt yt

Meget går hurtigere nu og det er in at være forandringsparat men det kniber ærligt talt for mig

Alle oplever forandringer i livet om de vil det eller ej, Førhen at det eneste sikre i tilværelsen var døden og skatter. Døden er 100% sikker men skatter kan du hvis du har penge nok komme udkom at betale. Men sikkert er er det au du fil opleve forandringer. Forandringer er et grundvilkår. Som utryghed og lidelse er det.

Nogle forandringer kommer pludseligt og andre sniger sig ind på een og en dag vågner du og tænker “hov, hvad skete der dér?”. En pludselig stor forandring oplevede jeg da jeg fik diagnosen multiple sclerose. En kronisk, kritisk sygdom – den har forandret alt. Kastede mig ud i en krise.

Fra en være Nordisk IT Chef i et multinationalt selskab til at være pensionist. Med alt hvad det inderbære af svigtende helbred,  ændret personlighed, ændret selvforståelse, total anden økonomi og fremtidsudsigter. Listen er meget lang. Og det tog mig lang tid at håndterer, finde ro og en ny tilværelse med en ny mening. Ærligt talt stod det slet ikke klart for mig den juli dag i Roskilde hvor en længe pænt fortalte om resultater af de mange prøver. Måske godt for nogle kunne måske gøre noget dumt.

Den tilværelse blev der rokket ved meget kraftigt i foråret og jeg er stadig ikke på fast grund. Jeg er i en ny krise og skal igen igennem krisens faser.

At være uden fast grund så længe og med en sygdom som sclerose er det slet ikke godt. Mit system har siden foråret været i alarmsberedskab og det haft nogle helbredsmæssige konsekvenser som et attak med tab som her 4 måneder efter ikke er kommet tilbage, berøvelse af glæde ved at fotografere, berøvelse af glæde ved at se dansk tennis live.

Kort sagt har det ikke været at opleve og det er slet ikke morsomt.