Verdensklasse tennis med top-10 spillere i Båstad

Igen i år havde Båstad samlet nogle af de bedste spillere i verden til tennis i verdensklasse.

Tennisturneringen i Båstad er legendarisk med tidligere vinder som Bjørn Borg, Rafael Nadal, Mats Wilander og Stan Smith for at nævne nogen. Her i 75år jubilæet havde mand igen fået samlet et ret utroligt set up for det som “bare” er en ATP 250 turneringe. “Bare”…Danmark er ikke i nærheden af en have sådan en tuenring ! Det skal nævnes at turneringen strækker sig over to uger. Den før uge afholdes en WTA 125 turnering (kvinder) og i anden uge er det en ATP 250 turnering (herrer).

I år deltog fx Casper Ruud (4), Andrey Rublev (7), Lorenzo Musetti (16), Alexander Zerev (19, Francisco Cerundolo (20) som vandt i 2022 og Alejandro Davidovich Fokina som vandt over Holger Rune i Madrid. Et meget stærkt felt !

Igen i år havde vi købt billet til finalen som blev til en kamp mellem Casper Ruud og Andrey Rublev. Begge top-10 spillere og begge er kendt af det danske tennispublikum. Ruud, fordi han er nordmand og hans kontroverser med Rune (Ruud er forøvrigt meget sympatisk) og Rublev fordi han slog Rune i finalen i Monte Carlo. (Rublev er også sympatisk og har humor)

Vi så Rublev træner om lørdagen. Der er ligger et 4 baner lige uden for stadion som bruges til træning og opvarmning. Dér kan man komme tæt på, så autografer og tage selfies.

På dagen for finalen så det skidt ud. Doublen, som skulle starte 11:30 blev udskudt grundet regn og alle prognoser sagde at det bare ville blive værre. Men som et mirakel kom er ophold i vejret til finalen kl 14.00 som blev spillet med enkelte korte afbrydelse grundet regn. Men det blev spillet og hvilken kamp det var !

Kampen endte altså med sejr til Rublev med cifrene 6-7, 6-0. Specielt andet sær var overraskende. Tror det er længe siden Ruud har tabt et sæt 6-0 på grus.

Jeg var der som tilskuere med familien så uden det store kameraudstyr. Kun bevæbnet med en iPhone og et 35mm objektiv er der ikke meget man kan – men så kunne jeg se tennis ! Et flot kamp, hvor jeg dog kunne have ønske lidt mere jævnbyrdighed i 2. sæt. Det ER anderledes at se tennis live en på TV. Man fornemmer farten bedre. Moderne tennis er utrolig hurtig og det er næsten ikke til at forstår hvor hurtige og adrætte spilleren er.

Lidt indtryk fra Båstad 2023:

Bonus

Under regnvejret gig vi indenfor, hvor der var stande med tennisgrej, konkurrencer og allestednærværende Nordea. Men een stand fangende min opmærksomhed: Epok Tennis Rackets 

De håndlaver ketchere i træ ! Alså en moderne ketcher i form og funktion bare håndlavet i træ. De er SÅ smukke !

Det tager en uge at lave en ketcher så der er heller ikke billige. 12.000 svenske kroner.

Skriv en kommentar