I sommerferien gik turen til Tossa de Mar i Spanien

Sommerferien godt til Tossa de Mar – lidt nord for Spanien og det bød på en overraskelse

Det er en længere fortælling om hvordan det lige blev Tossa de Mar at turen skulle gå til år – det vil jeg spare dig for ! Men jeg jeg kan fortælle at det langtfra altid er sådan er jeg søger en masse information på nettet og her havde jeg forståelse af en lille by lidt nord for Barcelona. Jo, det lå og ligge lidt nord for Barcelona. Lille ? ja og nej.

Tossa de Mar en en lille by med ca 5.000 indbyggere fortalte den lokale barber. I vinter halvåret er der kun omkring 3500 for alle de uge er påskole og universitet i Girona eller Barcelona så på hverdagen er den kun de gamle, småbørn og hundene tilbage i byen. Men her i august er den ca 70-80.000…altså en frygtelig masse turister. Mange var bevares spaniere…men.

Jeg har gjort det til en vane en besøge en lokal barber. Dels fordi jeg har glemt at blive klippet hjemmefra men også fordi at der komme du lidt i kontakt og få en lille sludder og god information om byen.

Det kom bag på mig (og os) at med så mange turister, restauranter og butikker med gejl og gøgl. Men det skal sige at det foregik i god ro og orden ! Ingen diskoteker med høj musik  til lange ude på natten, ingen fulde eller dopede mennsker i gaderne, standende pæne og nydelig og livreddere, affald tømt mindst den gang om dagen. Jo, passer på at det ikke blive et Magaluf.

Det store hit i byen, udover den gode stand med småsten, er “borgen” som har dannet scene for en Hoollywod film med Ava Gardner, har udlæst en statue og en lille plads til hendes ære.

Spanierne er flinke

Min oplevede af Spanien og spaniere er postiv. Vejret og maden er indlysende med spanierne selv er flinke og venlige. Hilser med en “hola” og svare ofte med et “de nada” – det var så lidt. Jeg kone sgu lide høflige folk !

Jeg er jo opvokset med Italien og italienere ,som stadig har en stor plads i mit hjerte (synes også de lave bedre vin, is etc) og franskmændene har jeg lært at synes om, men der er ikke helt som umiddelbare venlig. Hvad mon de siger om Danmark og danskere ?

Her var der tale om badeferie så det blev primært til billeder lavet med en iPhone. Men det kan u også noget ! Det umiddelbare, hurtige snapshot og rock n´roll. Det kan også noget synes jeg. Så ingen store kameraer, intet stadig, ingen ND filtre her. Men en tur igennem Snapseed har de været…

Vi kommer gerne tilbage til Tossa de Mar men vi skal nok tænke lidt mere over præcis hvordan vi bor.

Skriv en kommentar