Bruce Springsteen i Parken var imponerende

Indrømmet at jeg havde lidt tvivl men den gjorde Bruce Springsteen til skamme

Min hustru er Bruce Springsteen fan (stor) og da billetter kom til salg i blev alt sat ind på at for billet til den ene af den to koncerter Bruce Springsteen gav i København. Det er længe siden, at han sidste var i København men det lykkedes fint.

Tvivlen skyldtes hans alder på 73. Jeg frygtede et “ringvrag” – det var tydelig at Ali IKKE skulle have bokset den sidste kamp mod Holmes. Men ser og høre til tider om bands og kunstnere, som ikke forstår at stoppe i tide. Men der var ingen grund til bekymring – jo, Bruce er blevet ældre men det er vi også men fremstår stadig vital

Selv er jeg ikke stor fan men han altid erkendt at:

1:Han leverer varen !

Også denne gang hvor Bruce Springsteen og E Street Band spillede i tre (3) timer. Manden er 73 år ffs. Imponerende

Det er ikke så meget pis. Det er 1-2-3-4 spil. Ingen go-go dansere, intet fyrværkere. Kun musik. De laver en massiv lydmur og det er ikke altid man kan høre de finere nuancer. Men det for være når man får god guitar og saxofon.

Jeg har været til Bruce Springsteen koncert nu tre gange og denne aften i Parken var, synes jeg hans bedste. Det hele var mere nuanceret, måske mere modet og eftertænksomt ? Vi fornemmede klart at han med hans alder har tænkt over det uundgåelige: døden

2: han har lavet gode numre og gode tekster

Bruce Springsteen har både lavet de mere stille numre og store hits som “Born in the USA” (som han klogeligt ikke spillede) og “Letter to You” som er en stille sang.

’Neath a crowd of mongrel trees
I pulled that bothersome thread
Got down on my knees
Grabbed my pen and bowed my head
Tried to summon all that my heart finds true
And send it in my letter to you

Bruce Springsteen – Letter to you

“Letter to you” blev oversat til dansk på en stor skærm og det virkede faktisk godt. Ved første blik virkede det lidt aparte men det virkede egentlig.

Koncerternes store plage

Denne gang blev vi ramt af koncerternes store plage: folk der snik-snakker konstant ! Bag os sad et selskab på seks modne m/k og de snakkede, skændtes og drak sig sanseløst beruset. Den ene kunne knap stå på benene og var millimeter fra at falde ned af trappen fra stillestående position og den anden kaldte kvinderne i selskabet “fulde kællinger”.

På et tidpunkt tabte en af dem en øl ned af ryggen på mig og der blev jeg sur som ikke set længe og talte med store bogstaver. Det hjalp men hvorfor skal det være sådan ? De havde betalt flere tusind kroner for deres billet og så skal aften blive sådan ? Jeg forstår det ikke.

Tilbage står at det var en virkelig god koncert – det bedste jeg har oplevet med Bruce Springsteen.

sætliste:

 

Koncerten også fået fine anmeldelser. Fx i Politikken

Skriv en kommentar