Drømmen om det gode liv er stærkere end tidligere

“Det gode liv” – jeg har ikke tænkt meget over det tidligere og vi mener nok noget forskelligt med det

Når jeg ser tilbage er der en del som er sket ved tilfældigheder og ved andre folks “indgriben” og det skyldes 100% mig selv. For jeg har ikke været særlig optaget af “det gode liv” og hvad det var og betød for mig. Jeg har haft en travl hverdag som de fleste andre, det går jo godt.

Det som er det gode liv for mig behøver bestemt ikke være det gode liv for dig. Fx bor jeg i hovedstaden som giver nogle menensker stress og knopper bare ved tanken en om dag i Danmarks hovedstad. Mange foretrækker provinsen eller at bo på landet – heldigvis lever vi et frit land, så du skal gøre det som betyder noget for dig. Jeg kan godt rumme at du ikke synes om byen og synes bestemt ikke du er et ringere menneske end jeg fordi du bor i Sønderjylland.

En film gjorde indtryk

Men som tiden er gået, jeg er blevt ældre, er blevet tidlig pensionist og har fået tid til at tænke over det. Og det som måske virkelig satte tankerne om “det gode liv” i gang var en film. En Hollywood film ! Og jeg som aldrig er gået specielt meget op i film…Men filmen “A Good Year” med Russel Crowe, Marion Cottilard og Albert Finney i hovedrollerne gjorde et stort indtryk.:

Det er en romatisk komedie, men også historien om en glubsk børsmægler som har glemt det vigtige i livet men genfinder dem i Syd Frankrig med lidt besvær.

Men det er svært at findes ud af, hvad det er, som gør en glad. Det burde jo være nemt men det er det ikke. Diskraktionerne er store

Desværre har min rastløshed og utålmodighed altid været stor og jeg har gjort mig skyldig i en del af de syv dødssynder – men det kan jeg ikke lave om og har heller ikke tænkt mig at i kloster.

I dag ser jeg at det simple ofte er at forestrække. At det langsomme fremfor det hurtige er at foretrække. Men gu er det svært at bryde med måske 40 års vaner….

Skriv en kommentar