Jeg har fotograferet meget forskellige motiver

Stik mod alle “regler” har jeg fotograferet meget forskellige motiver og på forskellige måder

Mange fotografer har en “stil” som de har fremelsket gennem lang tid og det har den fordel, at når du ser billedet så ved du, hvem som har lavet det. Hvilket er af stor kommerciel værdig. Det betyder, at kunden ved hvad de får eller har en ret god ide om det. Det er mange aspekter i det og hvad som er det rigtige at gøre skal jeg ikke kunne sige. Men jeg ved, at for mange er det toppen af udviklingspyramiden at kunne sige de har en “stil”.

Personlig er jeg lidt forsigtig med en “stil” og det er der flere grunde til . En af grundene er, at jeg godt kan lide at fotograferer meget forskelligt og så bliver det lidt svært med at have “en stil”. Det er noget nemmere hvis man holder sig til en genre og jo mere specifik den er,  jo nemmere er det. Uden på nogen måde at sige det er nemt. For det er det ikke !

Her er et par eksempler på mine billeder:

Om min “stil” kan siges…

At tale om en “stil” med så forskellige billeder giver nok ikke den store mening men jeg kan sige, hvad jeg bestræber mig på:

“Henriks fotografi søger det elementære; det elementært gode billede uanset motiv. Motivet opleves, undersøges og optages igennem kameraets søger. Henriks fotografi er enkelt og ikke tænkt. Perfektion i motiv eller teknik er ikke målet.

Målet er en følelse, en oplevet stemning, der forsøges gengivet, så det gør det muligt for beskueren at genopleve den oprindelige stemning Henrik oplevede, da han trykkede på udløseren.”

Oversat til dansk forsøger jeg ikke have en en stil, en skabelon jeg trækker ned over motivet. Jeg forsøger at se på motivet. Naturligvis redigerer jeg også mine billeder men jeg forsøger generelt at holde det simpelt for jeg ønsker ikke at miste det ægte eller autentiske i billedet.

Og så forsøger jeg, at fotografere forskellige motiver da de hver især giver mig en personlige glæde. Jeg kan godt lide fx at lave portrætter i et studie men jeg kan også godt lide at nørde med filtre i en langstidseksponering.

Tidligere har jeg også fotograferet på forskelligt udstyr, hvor meget har været på analog film. Men i dag kører jeg faktisk 100% digitalt. For mig er det ingen religion. Analogt vs Digitalt. Nikon vs Canon. X vs Y. Det handler om billedet. Og om hvad du har det bedst med.

 

Skriv en kommentar