Medrol kur mod sclerose attak er ikke noget at glæde sig over

Heldigvis er det ikke stykke tid siden jeg sidst har haft et sclerose attak, fået Medrol og heldigvis for det !

I vel 10 år har jeg modtaget Tysabri – det mest effektive middel mod sclerose uden et gå til yderligereheder med stamceller og kemoterapi. I den periode gar jeg haft enkelt attaks. Jeg tæller ikke og skriver dem ikke ned…medicinen gar en effektivitet på statistiks ca 80% så helt under kan det ikke.

Nu er jeg på på den igen har modtager en 5 dages Medrol kur i pilleform. Det er er rædselsfuldt ! De smager virkeligt dårlig og hos mig gør de at alt smager dårligt. Alt har flad, metallisk bismag: vand, kaffe…alt. Det eneste tålelige er lakrids for fx Piratos . som jeg ikke spiser normalt.

Det er et kampstof (binyrebarkhormon) men jeg i fem dage. En kraftig dosis – en pulskur kalder de det, Det gør at man er træt med ikke kan sove og skal have sovepiller. Jeg oplever rødmen i ansigtet som en total kroppen sitre let.

Men der er intet alternativ. Det er muligt at jeg “kun” har en psydoattak med det følgers virkeligt. Og usikkerheden gør, at der skal slå ned på det og det skal behandles. Som må jeg ser hvad en scanning siger og om der er øget som bliver hængende som tidligere.

“Heldigvis” har jeg prøvet det før. Jeg kender så udenmærket konsekvenserne. Og de kan være barske. Men jeg har troen og håbet og forsøger ikke at lave frygten og usikkerhedderheden tage over.

Skriv en kommentar