Om bænke, ujævne underlag og cykling

Overskriften handler om tre undseelige ting men tre ting som betyder noget for mig

Bloggen her hedder “aka Wessmann´s skriblerier”. Dette er vist i denne kategori:

daarligt, dadelværdigt skriveri; smøreri.
Kilde: Sproget.dk

Eller jeg ved ikk eom det er dårligt som sådan men emnerne kan virke….ligegyldig og tilfældige. Det er de ikke.

Om bænke

Min gangdistance med MS er ikke lang og jeg har ofte brug for at lille hvil. Ikke på halve eller hele timer men en pause til lige at få kræfterne ingen. Ofte leder jeg efter en bænk at sidde på, men synes aldrig jeg finder en. Måske er bænke som politiet ? De er der aldrig lige når man har brug for dem.

Der findes åbenbart 3000 bænke i København. Men jeg ser dem sjældent. Og det er jo fordi jeg ikke kommer hvor de står… de står sikkert i parker og på pladser. Og der kommer jeg ikke så meget. Jeg kan have brug for en bænk fra mit hjem og til Netto – og der er ikke nogen. Det kan jeg heller ikke bede om eller forlange naturligvis. Ønske kan jeg godt.

Om ujævne underlag

Jeg tror, at Jørgen Leth var inde på det et tidspunkt. I “Kalkunhals” på albummet “Ingen Regning Til Mig. Han er blevet dårligt gående. Han synes ikke om det og det gør jeg heller ikke. .

Fornyelig faldt jeg nede af trappenne på vej ned i Metroen på Frederiksberg. Mit venstre ben forsvandt under mig. Nok fordi jeg ikke var koncenteret nok.

Jeg vrikker om, så sent som i dag, hvor der er fliser med lille forhøjning eller hvor de ligger ujævnt. Eller brosten mellem fliserne. Hvis jeg er et sted hvor terrænet indlysende er ujævnt er jeg ligesom indstillet på det. “Røngtesynet” er sat til og jeg tænker over hvert skridt. Det gør jeg mindre i byen.

Om cykling

Tidligere har jeg cyklet en del. Men cyklen har stået stille meget længe. I måneder. Mange måneder.

Det er ikke helt tilfredstillende. Cyklen i byen er det rigtige transportmiddel.

Københavnerne cykler mindre

De sidste ti år har cyklens andel af alle ture i Københavns Kommune ligget mellem 25 procent og 31 procent, men er de sidste år faldet markant. Cyklens andel af alle ture var 28 procent i 2019, 26 procent i 2020 og 21 procent i 2021

Kilde: TV2 Kosmopol

Det skyldes nok mange ting. Hos mig skyldes det at jeg ikke har haft helt kræfterne. Måske det skal trænes.

Skriv en kommentar