Vi tager ansvar for vores liv og efterlever vores leveregler

Vi har tre leveregler, vi ændrer vore liv markant og tager ansvar for det

Når først man har kan det være svært at give slip på det. Nogle gange er man nødt til det og andre gange kan man udviser rettidig omhu. Vi er ikke generelt ikke knyttet til ting og har igennem årene udvist fleksibilitet mht til, hvor og hvordan vi bor. Fra Østerbro til Humlebæk. Fra Humlebæk til Greve. Fra Greve til Frederiksberg. Fra Frederiksberg til Brønshøj.  Fra lejlighed til parcelhus til rækkehus til stor lejlighed til lille lejlighed.

Kort før vores sommeferie skulle begynde fik vi tilbudt en lille lejlighed i Brønshøj. Det tog os ikke mange dage – faktisk kun en – at beslutte os for at sige ja og sætte være dejlige andelslejlighed på Frederiksberg til salg. Og den er solgt og vi begynder snart et nyt kapitel.

Vi har altid vidst at der kom en dag, hvor vi skulle flytte. Da vi flyttede ind var vi fire personer i husstanden og nu er vi bare to. Det er bevares fint og fedt at have 130 kvm men når vi kun er to er det slet ikke nødvendigt.

Der er naturligvis mange årsager til den beslutning og det er et samspil mellem dem, som fører os til denne beslutning. En beslutning, der ikke har været særlig svær.Der er heller ingen grund til at lægge skjul på at de sidste 6 måneders oplevelser med attak og stress har fået os til at tænke grundig over tingene.

Vores leveregler kommer i spil

De leveregler jeg har omtalt er få og ret simple:

Travel light, don’t give a fuck og ryd op efter dig selv

hvilket minder mig om at jeg skal oversætte det til dansk…

“Travel light” betyder at du ikke skal have for mange ting, hverken fysisk eller mentalt i dit liv. “dont give a fuck” betyder at du skal gøre som du synes og blæse hvad andre synes du skal gøre en lang march. Og sidst men ikke mindst: “Ryd op efter dig selv”. DU må tage ansvar for dine handlinger og ikke overlade eller efterlade dit rod til andre..

Og vi kommer til at “travel light” for vi skal fra 130 kvm ned til 60 kvm. Fra et loftrum og et kælderrum til bare et lille “bur” i en kælder. Det betyder, at vi i den grad skal rydde op og sorterer. Har man plads bruger man plads. Og fremover har vi den ikke så der skal virkelig ses nøje på hver eneste ting.

Omkring “dont give a fuck” vil jeg tro at da vi flyttede fra det dejlige Johan Christensen hus i Humlebæk til Greve i en kedeligt rækkehus fra 70érne var der nogle som tænkte “hvad i alverden tænker de på ?!” Og sådan vil nogen måske tænke om vores beslutning om at flytte fra Frederiksberg til Brønshøj.

Alle de steder vi har boet har været dejlige og har passet til den livssituation som vi stod i. Og Brønshøj passer til det sted vi er i livet nu.

“All you need is less”. “Less is more”. Det er rigtigt. Vi skal forbruge mindre og gerne bedre.

 

 

Skriv en kommentar