bivirkninger med Tysabri er også kommet til mig

I mere end 10år har jeg modtaget Tysabri får min MS uden bivirkninger. Indtil nu…

Andre har haft bivirkninger efter de har modtaget Tysabri men jeg har altid været forskånet og heldigvis for det. Da jeg fik Avonex i de første år havde jeg få bivirkninger og det var oversstået efter en dag som no problem.

Problemet med bivirkninger er opstået efter at jeg har modtaget Tysabri på en ny måde. I 10 år har jeg modtaget medicinen intravenøst (iv) men nu er det mulig at give den subkutant – alså som en lille stik, hvor medicinen lægges under huden. IV er direkte ind i blodet og tager en time hvor subkutant gives som to stik og tager 15 minutter. Der er altså klare fordele for alle ved at gøre det subkutant.

sagde nej tak i første omgang

I foråret 2022 fik jeg tilbuddet om at modtage Tysabri på den nye og lettere måde. Men jeg sagde pænt nej tak da det kun var som et forsøg – altså ikke selve medicinen, som er velkendt, men metoden var ny og det var ikke sikkert den ville blive tilbudt efter prøveperioden, som jeg mener var 6 måneder. Og Jeg tænkte at der ingen ide var at gå fra IV sil subkutant og så tilbage igen.

Men jeg sagde ja da holdet på Sclerose klinikken generelt har haft svært ved at ligge venflodet. Og helt galt fik det da i de oktober måned stak mig 5 gange før det lykkesdes. Jeg mener selv at jeg er rimelig afslappet omkring det men fem (5) gang er nu ikke sjovt . Det fik mig til at sige ja til at modtage Tysabri subkutant.

Efter første gang på den nye måde fik jeg bivirkninger. Ondt i kroppen, Hovedpine. Feberagtig tilstand. Øm i kroppen. Lidt som ved en influenza og det varede en uge…Jeg tænkte at kroppen måske skulle vænne sig så det skulle naturligvis have en chance mere.

Den chance kom den 21. december – dagen inden jeg tog til Paris for at holde jul. Desværre viste det sig at være det samme: en uge med influenza symptomer og en mængde Panodil at for at holde det ned

Så nu skal jeg tilbage på den gammeldagsmetode: IV. For en uden tid med bivirkninger synes jer er for meget. Var der tale om en dag eller to som var det fint. Det er til at have med at gøre men en uges tid hver måned men influenza symptomer ? Nej tak.

Det er ret forunderligt at den samme medicin givet på to forskellige måder kan betyde så stor en forskel.

Skriv en kommentar