og pludselig er jeg ekspert i tennis

Det herlige ved sport er, at om mandagen er vi alle eksperter.

Men jeg venter ikke til om mandagen og holder mig ikke tilbage fra, at kommenterer under eller lige efter en kamp. Det er adfærd som jeg lagde mærke til under French Open 2023. Og jeg har ingen kvalifikationer til at kunne kalde mig ekspert ! Hvem hulen er jeg til at synes Rune´s serv trænger til forbedring ?

Jeg er ikke ekspert og ved ikke specielt meget om tennis. De få sæsoner jeg har spillet tennis i B.93 for 40 år siden og de søndag formiddage i Øresund Tennis, som altid blev afsluttet med fadøl på Sletten Kro er slet ikke nok til, at jeg kan kalde mig ekspert. Kun interesseret.

Jeg har altså ikke meget praktisk erfaring selv og har heller ikke dyrket sporten i årtier som fx Anders Haahr Rasmussen. Jeg forstår godt, at han tonede frem på skærmen hver aften under French Open hos Discovery. Udover at have skrivet flere bøger om tennis – fx “Da Frederik vandt Wimbledon” – har han en lang historie med tennis og han kan jo huske det mest utrolige. Det hjælper sikkert også, at han er journalist og måske læser lidt op på forhånd – research hedder det vel – og formulerede sig godt.

Min “sofa- enthusiasme” skyldes måske, at tennis kan være ret frustrende. Dobbelfejl, netfejl, fodfejl, uprovokeret fejl – fejl er jo frustrerende 🙂

Når man kommenterer, ryster på hovedet, kommer med et suk eller jubler er det bare et udtryk for engagement.  Og det er det sport kan; begjestrer og engagere folk. Så kan man tale om det, diskuterer det etc og det er bare fedt. Så jeg er lidt rolig med, at jeg kommenterer og tænker “den skulle jo have været nedad linjen !”

Hvor svært kan det være ?

Ret svært. Lige som det for en professional fodboldspiller kan være svært at ramme målet fra straffesparkspletten (helt ubegribeligt, ik ?!)

Jeg ved godt at man i bevæg dig for livet-kampagnen skriver at tennis er nemt at lære. Ahh, nemt synes jeg ikke det er eller måske rettere: det tager tid og træning bar at kunne holde bolden i gang.

At serve godt, som John McEnroe kunne, er svært og kræver øvelse, øvelse, mere øvelse og så øver du lidt mere. Jo, mindre kan jo også gøre det men bare at at kunne holde bolde i gang så der kommer noget spil tager tid.

Desværre er det slut for mig med at spille det selv grundet sclerose. Men det skal ikke forhindre mig i at se tennis live, på TV eller tage billeder af det – eller udtale mig som en ekspert 🙂

Skriv en kommentar