Jeg prøver at styrke mine bageskills med en ANKARSRUM…

Mon ikke mange under Covid-19 har fundet gær, mel og vand frem og bager selv ?

Jeg har altid godt kunne lide at bage brød. Ikke kager. Men brød. Men jeg er sandt at sige ingen haj til og gør det ikke ofte…

Men jeg er glad for brød og synes et godt brød er vidunderligt. Ikke det franskbrød med birkes jeg fik som barn i Danmark men mere i retning af franske baguettes og italienske ciabatta brød. Det er utroligt hvad vand, gær, mel og salt kan blive til !

Interessen for godt brød ser man alle steder nu. Harts bageri, Meyers, Brødflov, Lagkagehuset, Emmerys og hvad har vi (bare her i Enklaven). Det er fint men jeg synes ofte det er lige dyrt nok…

For et par år siden tænkte jeg at NU skulle jeg bage og fik en bagekuppel fra Emilie Henry.  Sandt at sige kan jeg godt smage forskel om brødet er lavet i den eller ej men jeg synes ikke forskellen er ulejligheden værd.

Men jeg har oplevet følgende, der gør en forskel. Det er ikke rocket science men jeg kan godt lide at oplever det selv:

1: Godt mel – og der oplever jeg Manitoba mel som værende godt

2: Salt – der er forskel på salt og det betyder noget, hvad du bruger

3: Gør – jeg er ikke til surdeje. Gider det ikke ikke og derfor bruger jeg gær. Jeg kan ikke smage forskel om jeg bruge alm. gær, økologisk gær eller tørgær.

4: Æltning – her er den store aha oplevelse for mig. Jeg har ikke taget æltning af brødet seriøst nok ! Det betyder alverden ligesom hæve/hvile tid gør.

Basalt set kan jeg godt lide ideen om at ælte dejene selv med hænderne men må erkende at når en dejen skal æltes måske i 10 minutter er det nemmere med en maskine.

Vi har til nu haft en KitchenAid Artisan – den som står i alle hjem….der er intet i vejen med den og vi har været glæde for den selvom vi sandt at sige ikke har brugt den meget.

Men nu er den solgt og vi har valgt at sætte penge i en svensk ANKARSRUM. En fordel er, at den har en “skraber” der kører langs kanten af skålen og dermed får man det hele med. Den har en kraftigere motor og en timer.

Jeg glæder mig meget til at få den sat igang !

Jeg mangler ikke opskrifter for jeg har en række bøger med opskrifter på godt brød. Jeg har bare ikke fået det lavet…men nu skal det være !

PS: Jeg mangler et bagestål….

Skriv en kommentar