ATP og WTA tennis i Båstad 2022

Der har igen i år været afholdt international tennis stævne i Båstad. Swedish Open / Nordea Open havde i år, 2022, et meget stærkt felt på herrersiden med fx Casper Ruud (5), Holger Rune (28), Andrey Rublev (5) og Diego Schwartzman (8).

Det blev en argentinsk triumf med en ren argentisk finale i single og det var også en argentisk par som vandt i doublefinalen. Turneringen må ligge godt for argentinske spiller for i 2019 og 2021 (ingen turnering i 2020 grundet Covid-19) havde de en spiller i single finalen.

Blandt tidligere vindere kan nævnes Stan Smith,  Ilie Năstase, Bjørn Borg, Mats Wilander, Rafael Nadal.

Jeg var der og så finalen som privatperson. Dvs jeg var ikke akkrediteret som fotograf og havde heller ikke udstyret med. Jeg var der for at se tennis og opleve stemningen. Er den som beskrevet i Euroman i artiklen fra 2014: Båstads tennis-uger får Tisvilde og Skagen til at ligne en tur på Bakken ?

Jeg fik lavet et par stemmningsbilleder for min korte tid i Båstad – tuneringen og fra Båstad Sport Center (klik på billedet for at det i større format):

Nordea Open – Insta: https://www.instagram.com/swedishopen/

Båstad Sport Center – insta: https://www.instagram.com/bastad_sportcenter/ – superfedt trænningscenter for tennis. Man forstår hvorfor mange danske klubber tager dertil for at afholde camps og træningslejre. Og hvorfor Good to Be Great tennis akademi også bruger stedet

Skansen Båstad – Insta: https://www.instagram.com/hotelskansen/