minder om tiden som ulveunge i Det Danske Spejderkorps dukkede op

Jeg har gemt min spejderuniform fra tiden som ulveunge i Det Danske Spejderkorps i 1970érne

Men gemmer vel det som har betydet noget for en og tiden som ulveunge husker jeg tilbage med kun glæden. Altså bortset fra da vi tabte i tovtrækning til Ridder Roland…

Min bror havde været ulveungen og fra ham arbejde jeg tasken, som jeg kunne skrive mit eget spejder navn i: Won-Tolla. Robert Baden-Powell brugte Junglebogen til inspiration for sit spejderarbejde. Hvorfor jeg Fink det navn ved jeg stadig ikke sikkert fordi lederne men te det passede til min personlighed og temperament.Msåke betyder navne noget andet nu, hvor jeg kan se den har betydningen “udflytterulv” og egeneskaben “tapperhed”. Jeg husker Won-Tolla var den halte uld der levede lidt for sig selv…og det passer jo meget godt 🙂

 

Fugtig kælder

7.Ø holdt til i en lidt fugtig kælder i Slagelsesgade på Østerbro. Ind gennem porte, tværs over gården og ad trappen ned i kælderen. Hver tirsdag aften i “sæsonen” + det løse som vandre ture ( har to 10 kilometerplader og en 30-km plade) og sommerlejre i Hestetangshuset i Farum ved Mølleåen.

Duelighedstegn

Jeg fik mange duelighedstegn og gik op i det. Måske fordi der kunne jeg få anerkendelse. Jeg blev bandeleder for “Løvebande” og fik det højeste mærke: “Springende ulv” Det var en stor dag og jeg ønskede det brændende.

Bogen med duelighedstegnebleb bladret igennem flittig for at se hvad man kunne tage af tegn. På et tidspunk blev de lavet lidt og redesignet så jeg har nogle af de (dengang) ny og de gamle. Tvivler på at der i dag findes et “Husflid” og et “Hushjælp” duelighedstegn.

At være ulveunge i Det Danske Spejderkorps  var meget dannende. Udover det med hushjælp og husflid var det et tegn – “International” – hvor man skulle have viden om FN, kende til UNICEFS arbejde og Røde Kors samt have arbejdet mindst 3 timer for Spejderhjælpen. Jeg har et kryds i de fleste bokse men mangler et bar enkelte for kunne have modtaget mærket.

Mine børn som spejdere

Min hustru har også været blå spejder (hun huske fx det store spejderstævne i 1973 hvor Gasolin spillede) så vi er 100% enige om at være døtre og skulle have den mulighed og glæde. Begge to havde være spejder i Greve og vi har som forældre været med i bestyrelse og medhjælp.

Så både vi og vore børn har fået en masse gode oplevelse,

 

Skriv en kommentar