Forlænget weekend i Paris med Opera

Endelig, efter et hårdt år, kom vi igen på en forlænget weekend til Paris.

14 dage efter at vi er flyttet til Brønshøj gik turen til Paris. Turen var bestilt og betalt længe før tanken om flytning overhovdet var opstået, så for at være ærlig “dumpede” turen lidt ned mens vi havde gang i andre ting. Men afsted skulle vi og afsted kom vi !

Det blev til både gensyn med kendte ting og nye oplevelser.

Opera

Det er ikke fordi vi hører specielt meget opera i hjemme eller at vi har særlig meget forstand på det men vi ville gerne prøve noget særligt. I de sidste par år har vi været omkring Bastille, som har et mere moderne operahus – Opera national de Paris – end Garnier Operaen. Det var nok i den sidste vi helst havde været i efter et  i 2022 men nu var det altså i Bastille der blev spillet mens vi var det. Og de spillede Turandot af Puccini, som har en af mine ynglingsarier “Nessun Dorma” som med Pavarotti er enestående.

Det var en oplevelse selvom jeg var irriteret fra start. Vi komme i god tid – som de havde understreget at vi skulle – og derfor forventer jeg at man åbner til tiden: 18:30. Ikke 18:40 men man kan se folk tulle rundt derinden. Da var til security check – så kom man ind for at stå o en en anden kø, for de havde ikke åbnet for billetkontrollen…Man bliver som kvæg flyttet rundt i forskellige folde og det hader jeg !

Der var foreskillige ting omkring specielt scenografi som jeg rystede på hovedet af. Plade ser man en stor mekanisk måge (en fugl) der basker med vingerne flyve henover bagtæppet. Men du kunne se snoretrækket og flyvningen var ikke glidende – det virke SÅ gammeldags. Og gammeldags virker det også når kejseren bliver hejst ned fra loftet og sidder på en gynge, synge enkelt strofer og ellers bare hænger i luften…

Men det skal ikke ødelægge en god aften.

Middag på Le Train Bleu

For et par år siden blev vi opmærksom på Le Train Bleu men det har bare ikke passet ind i programmet før nu:

En fantastisk lokation ! – og til vore glæde var både maden og servicen også iorden !

Jeg fik foie gras, bouillabaisse og Crêpes Suzette. Klassiskt men møghamrende lækkert !

Paris er også stormagasiner

Der bliver også shoppet lidt når vi er i Paris men det er ikke det primære ved at gå i et stor magasin. Det er for inspirationer og Paris har med fx Galeries Lafayette og Samaitaine fantastiske stormagasiner. Og Le Bon Marché er ligeså fantastisk – fandt vi ud af denne gang !

Vi kom søndag formiddag ind i deres fødevareafdeling og vi taler slaraffenland for gourmeter. Glem Torvehallerne ! Det var helt fantastisk og jeg er vild med at der på de forskellige etager også var siddepladser så man kunne tage en pause og lige trække vejret.

FNAC

Bøger har en en plads i Frankring, Er udgives mange bøger hvert år og der er mange boghandleren. Der er ikke moms på bøger og der er fast priser så netbutikker som fx Amazon ikke kan underbyde markedet og dermed være med til at begrænse udvalget.

Jeg skal skulle se en bestemt bog – Nadal, Iconic – som jeg vidste jeg kunne få i FNAC. Og hvilken butik i Les Halles – tre etager, 100 meter dyb og 50 meter bred. En giga butik ! Bøger, CD, vinyl plader, elektronik. Helt vindunderligt.

Yves Saint Laurent Museum

Paris er også mode. Det ser man i butikker, det ser man på gaden.

Denne gang fandt vi vej til Yves Saint Laurent museet tæt ved Trocadero. Det var ikke stort men de 10euro værd.

Da vi kom ud og gik til venstre fandt vi et vidunderlig marked med fisk, frugt og grønt, kød og al mulig andet.

 

Paris er en dejlig by !

Skriv en kommentar