Med Zenniz bliver tennis også datadrevet

Jeg var til demo af Zenniz hos KB Tennis og det er bestemt interessant

Selvom jeg ikker spiller tennis selv meldte jeg mig alligevel til en demo af Zenniz systemet, som KB har installeret deres indendørsbaner på Peter Bang Vej. Jeg skal ikke bruge det men jeg er altid nysgerrig på nye ting – også selvom jeg som udgangspunkt kan virke skeptisk.

Tidligere har jeg været IT chef men det betyder ikke at jeg synes at al IT er en gave og en en stor genvinst. Langt fra. Men ofte er den måde man bruge IT på eller anvender de data man får som det kniber med. Men mere om det senere..

Jeg er selverklæret “tennis-romantiker”

En spurgte hvad der ligger i det ?

Jeg synes ikke om, at tennis skal ændre point-system. Det system som gemmer på drama. At tælle til 5 er fladt og et stor tab.

Jeg er heller ikke fan af “no-ad”. At man ikke spiller med “fordel” (“advantage”)

Jeg er ikke umiddelbart fan af, at liniedommere er udskiftet med en maskine. Hvis man tror at en maskine er 100% tager man fejl. Jeg kan god lide det menneskelige aspekt. Er en maskine mere nøjagtig end et menneske ? Helt sikkert, men det er ikke pointen.

Jeg er ikke fan af mavebluser, tank-tops, ærmeløse bluser, mini skørt etc. Det øderlægger for mig skønheden, æstetikken.

Jeg er ikke fan af sene aftenkampe, som trækker ud til 01, 03 eller 05 om natten.

Jeg er ikke fan af. at der ikke skal spilles bedst af fem sæt til Grand Slam turneringer.

Jeg er ikke fan af, at spillet på de forskellige underlag i dag ligner hinanden meget. Hard court er gjort langsommere, luften taget af bolde, nye græsvarianter gør spillet langsommer etc.

Jeg er ikke fan af, at spilleren må modtage coaching.

Zenniz er datadrevet og har klare fordele

Hvad der præcis har fået KB Tennis til at investerer i udstyr fra Zenniz skal jeg naturligvis ikke kunne sige men jeg fortæller mig at man tænker det giver værdig og en fordel ?

Meget andet sport er drevet af data og måske er det filmen “Moneyball” med Brad Pitt som har gjort en brede kreds (også mig!) bekendt med at data har stor værdi i sport. Fx har FCK fire personer beskæftiget med data og dataalyse. Holger Rune har i store periode haft en analytiker med på holdet. Det er sådan verden er og der bliver ikke mindre af det.

Zenniz virker ret overskueligt at anvende. Nemt at komme igang med og man har video og stats til rådighed både fra en app og på en computer. Der er flere ting som også for motionisten kan virke motiverende. Fx kan systemet måle hastighed og præcision på ens serv. Servere er ret kompliceret og svær at mestre.

Generelt synes jeg systemet kan en masse og måske for meget. Den kan fx også live streame, organisere turneringer. Måske dette kunne være i moduler man kun tilkøbe/fravælge alt efter behov.

Men jeg vil mene at den store gevinst skal ligge hos eliten og blive en værktøj for en træner. Der kommer tid i spil for det tager tid at analysere data og arbejde med forbedringer systematisk. Og det er nok også her  muligheden for at det ikke giver gevinst er. Bruges det og er trænerne gode nok, klædt godt på nok til at høste data og bruge dem ? Det er jo fint at have data men de skal altså bruges i det daglige arbejde.

Jeg er nysgerrig på at viie hvordan det er blevet implementeret som redskab i klubben. Det svarer jo til at vide at man skal varme op men ikke gør det. Dernæst håber jeg der er lagt evalueringer ind. Giver Zenniz værdi for spillerne og klubben ? Som med alle IT systemer giver det kun værdi hvis

1: det bliver brugt

  1. hvis det bliver brugt rigtigt

Men mon ikke KB som den største klub med mange dygtige folk har styr på det ? Det vil jeg tro de har.

 

Skriv en kommentar