Undendørs sæsonen for tennis i Danmark er snart slut og der rykkes indenfor

Jeg tænker over mit fotografi og gør ofte status for at lære af det jeg har lavet og oplevet.

Året 2022 til nu har først og fremmeste været året, hvor jeg har lavet sportsfotografi. En ny genre for mig og på mange måder en udfordring. Både på teknik, udstyr og redigering.

Jeg har tidligere skrevet lidt om teknik, udstyr og redigering: Sportsfotografi er en disciplin hvor man OGSÅ skal øve sigI sportsfotografi betyder udstyr næsten altmed til godt udstyr til sportsfotografi hører også god redigering. Disse blog er ikke helt dækkende for jeg har lært en del siden…:-)

Nyt udstyr

Jeg har købt nyt udstyr. Jeg er ellers stor fortaler for bruge det man har men nogle gange er der bare ingen vej udenom. Det er sådan det. Vil du lege eller ej ? Så det er blevet til et nyt objektiv – Jeg har haft lånt et Sony A7IV og 70-200 f/2.8 GM II til test – og en monopod. Jeg er glad for, at jeg kunne låne det inden jeg greb til baglommen og jeg er sikker på, at det vil hjælpe her i indendørssæsonen.

Med det er ikke fordi man skal have et objektiv med f/2.8 – en dygtig fotograf, som leverer billeder til Tennisavisen bruger en 100-400mm med f/4.5 – f/5.6.

Adgang er ofte nøglen

Skal du fotografere Serena William skal du helt sikkert igennem en lang proces og min mulighed er mindre end en my af en mikroskopisk chance. Men heldigvis er vi jo i Danmark, hvor ting er lidt mindre. Dvs at der er oftes er gratis adgang til tennis anlæg og du kan komme i kontakt med både spillere og ledere.

Marc Ferrigno
Marc Ferrigno for Gentofte i holdkamp mod Lyngby, som ventede på at det “blev hans tur” og jeg spurgte om jeg måtte tage en billede.

Til gengæld er der ikke altid gode mulighed for at tage billeder (eller bare se tennis). Nogle ganger det bag trådhegn og indendørs er i hallen er belysningen ikke på niveau med fx fodbold. Det er heller ikke på niveau med det som det internationale tennisforbund foreskriver – og forståeligt nok. Der er få tilskuere og ingen TV kameraer.

Kan billederne laves anderledes ?

Generelt tænker jeg over om jeg kan lave lidt anderledes billeder så det ikke bliver det traditionelle sportsfotografi man ser i avisen. Dels fordi jeg personligt finder det lidt kedelig og dels fordi der er der mange, som kan. Der er sikkert flere penge i den traditionelle men er det sjovt ?

En god ven, som er en dygtig sportfotograf sagde på et tidspunkt noget i denne retning:

de spiller idag, i morgen er det i avisen og dagen efter pakker vi fisk ind i avisen.

Det er altså ikke af blivende værdi, der er ikke kunst. Sjældent i hver fald.

Jeg har læst i bogen “Da Frederik vandt Wimbledon” af Anders Haahr Rasmussen og i den bog er alle billeder stiliseret. Lidt eventyr agtig som hele historien er det. Et helt utroligt eventyr ! Det gav mig lyst til at se nogle af mine billeder stilliseret men på en anden måde.

Fremover ?

Det er jo aldrig helt til at vide hvad der sker i fremtiden. Det er charmen 🙂

Men jeg er ikke færdig med at fotograferer tennis. Der er nogle ting jeg skal og vil lære, blive bedre til. Og så er tennis indendørs altså en udfordring. Og jeg ved fx stadig ikke hvordan jeg vil redigerer dem.

Skriv en kommentar