Jeg foretrækker Mies van der Rohe over Gaudi

Mange er betaget af Gaudi og beundre hans værker i Barcelona men for mig er Mies van der Rohe stjernen !

Går turen til Barcelona er der mange som tænker “Gaudi” og vil gerne se Gaudi museet og Segrada de Familia . Og det er populært udefra køen til museet og at entreprisen på 30 euro til Segrada ikke er et issue et bedømme. Men for mig er stjerner i Barcelona et helt anden: Mies van der Rohe

Jeg har besøgt hans pavilion ved en tidligere lejlighed og den skulle besøges igen da jeg igen var i Barcelona. Nogle vil måske være skuffede og måske bare lidt forundret. Der er ingen skilte eller andet som siger “museum”. Der er ingen cafe. Der er faktisk meget lidt. Men det er hele pointen !

Der er en ro og afklarethed som er hel særlig. Utrolige materialer, en præcision og alt står skarpt uden at blive uvenligt.

I pavilionen er der sat Mies van der Rohe ikonisk Barcelona stol og puf/skammel frem. Og du må sidde i dem ! Det er voldsom dyre stole lavet af Knoll – de koster i omegnen af 60.000,00 danske kroner per stk.

Mine billeder som er feriebilleder yder slet ikke bygningen retfærdighed. Og derfor er et et link til Fundació Mies van der Rohe hvor du kan se og lære mere den enstående arkitektur.

Mies van der Rohe har lavet mange andre bygninger. Og her vil jeg gerne fremhæve Neue Gallerie i Berlin (som endelig er blevet færdig), hans SEAGRAM BUIDIN i Chicago og hans FARNSWORTH HOUSE. Alle tre ikoniske værker som har inspireret mange. fx Arne Jacobsen og SAS Royal Hotel ?


Skriv en kommentar